Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis, în discuţii cu Enel Group despre energie regenerabilă: Investiţiile şi dezvoltarea de noi unităţi de producţie în sectorul energetic reprezintă o necesitate

Preşedintele Klaus Iohannis, în discuţii cu Enel Group...

Autor: Mediafax

14.09.2021, 16:49 168

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, marţi, delegaţia Enel Group, discuţiile vizând dezvoltarea de noi capacităţi de producţie a energiei electrice din resurse regenerabile, precum şi obiective privind sustenabilitatea reţelelor de distribuţie, în contextul digitalizării şi electromobilităţii.

În cadrul întrevederii, conducerea Enel Group, condusă de Francesco Starace, CEO Enel Group, a prezentat activitatea companiei şi planuri de investiţii ambiţioase, care vizează dezvoltarea de noi capacităţi de producţie a energiei electrice din resurse regenerabile, precum şi obiective privind sustenabilitatea reţelelor de distribuţie, în contextul priorităţilor axate pe digitalizare şi electromobilitate.

Klaus Iohannis a subliniat necesitatea creşterii consistente a investiţiilor şi a dezvoltării de noi unităţi de producţie în sectorul energetic, care să contribuie la consolidarea securităţii energetice a României, dar şi în plan regional. În acest sens, Iohannis a menţionat că pot fi explorate şi fructificate noile direcţii de dezvoltare, cu soluţii pe termen lung, precum electromobilitatea sau utilizarea hidrogenului ca sursă de energie.

Totodată, Klaus Iohannis a încurajat continuarea dialogului dintre Enel şi autorităţile statului, evidenţiind importanţa valorificării avantajelor deosebite pe care ţara noastră le deţine în sectorul energetic.

„În cadrul întâlnirii, au fost discutate principalele provocări cu care se confruntă în prezent piaţa energiei la nivel european, precum şi aspectele specifice pieţei autohtone, ale cărei evoluţii din ultima perioadă au creat îngrijorări majore la nivelul consumatorilor casnici şi industriali”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele a transmis conducerii Enel Grup că este necesar un efort comun al companiilor din sectorul energetic şi al autorităţilor statului, în vederea identificării celor mai potrivite măsuri şi instrumente destinate protejării consumatorilor vulnerabili, dar şi firmelor din sectorul productiv, puternic afectate de actuala creştere a preţurilor la energie.

Directorul general al Enel Group a menţionat interesul ferm al companiei de a reprezenta, în continuare, un partener pe termen lung al statului român, care doreşte să contribuie semnificativ la asigurarea unei tranziţii energetice echitabile şi de succes.

„Expertiza mondială a grupului Enel în domeniul energiei verzi va putea facilita atingerea ţintelor asumate la nivel european, în cadrul noilor politici specifice Pactului Verde. Astfel, fondurile europene şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt oportunităţi de finanţare care vor susţine atingerea obiectivelor de securitate energetică la nivel naţional”, potrivit sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO