Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis, despre sistemul justiţiar din România: Am mari speranţe că la toamnă vom avea proiectele care repară legile Justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis, despre sistemul justiţiar...

Autor: Andreea Tobias, Mediafax

26.08.2020, 19:00 79

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a manifestat speranţa că din toamna acestui an vor exista proiectele ce repară legile Justiţiei: „Marile dosare au rămas mari restanţe. (...) Legile Justiţiei au fost ciuntite de PSD”. 

Întrebat, miercuri, dacă va cere demisia ministrului de Interne sau convocarea CSAT după presupusele întâlniri ale unor poliţişti cu cei din clanul Duduianu, Iohannis a răspuns: „Cred că aceste chestiuni pot fi explicate cel mai bine de cei în cauză, de şefii Poliţiei, de şefii Ministerului Afacerilor Interne şi cred că atunci se vor lămuri lucrurile şi în spaţiul public”.

Totodată, Iohannis a fost întrebat, în contextul clasării dosarului 10 august, despre încrederea pe care şi-a manifestat-o de mai multe ori în sistemul de Justiţie din România şi dacă se lucrează la vreun proiect care să „repare” legile din Justiţie.

„Eu pot să reafirm că am toată încrederea că justiţia îşi va face treaba. Dar, aşa cum am explicat, mă aştept şi eu să se lucreze în aşa fel încât cei vinovaţi să plătească în timp util. Şi eu am fost nemulţumit că acele mari dosare au rămas mari restanţe ale Justiţiei de la noi şi sunt în continuare de părere că se va lucra şi se va recupera, însă aici avem un punct foarte important şi foarte sensibil: legile Justiţiei au fost ciuntite de PSD, a încercat să pună mâna pe justiţie şi să o controleze. Nu i-a ieşit fiindcă românii au ieşit la referendum şi au spus <stop>, dar legile încă nu au fost corectate”, a spus Iohannis.

Preşedintele a adăugat că a cerut Guvernului - şi a discutat aceste probleme inclusiv cu ministrul Justiţiei - „să se apuce de nişte proiecte prin care se repară legile Justiţiei”.

„Am mari speranţe că în această toamnă deja vom avea proiectele care vin să repare legile Justiţiei şi care să redea şi demnitatea şi posibilitatea judecătorilor, procurorilor ca să facă ordine şi în aceste dosare care sunt restante”, a conchis Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO