Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis, despre decizia CCR privind amenzile: Fără aceste sancţiuni, morţii erau mai mulţi

Preşedintele Klaus Iohannis, despre decizia CCR privind...

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax

07.05.2020, 18:37 258

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că fără sancţiunile impuse prin ordonanţele militare numărul morţilor era mai mare în România şi a criticat politicienii care au „primit cu satisfacţie” decizia CCR prin care amenzile au fost declarate neconstituţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că măsurile drastice adoptate de România au avut drept scop protejarea cetăţenilor.

„Confruntată cu o ameninţare fără precedent, România, la fel ca toate celelalte state ale lumii, a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni şi pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Am văzut ieri (miercuri-n.r.) cu câtă satisfacţie au primit unii politicieni decizia Curţii Constituţionale privind amenzile instituite în această perioadă de stare de urgenţă. Este încă un semn de nepăsare, inconştienţă şi neînţelegere a misiunii pe care o au, dar şi o dovadă că pentru aceşti politicieni interesul politic este mai presus de oameni”, a spus Iohannis.

Acesta a precizat că fără aceste sanţiuni, numărul morţilor era mai mare.

„Nu e cu totul întâmplător că astăzi acest sancţiuni sunt discutate, deşi este evident pentru noi toţi că au fost utile pentru a împiedica răspândirea virusului. Surprizătoare este perspectiva unor autorităţi care prin misiunea ori prin natura lor juridică au obligaţia constituţională de a nu pierde din vedere interesul general al societăţii. Fără aceste sancţiuni, morţii pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulţi”, a mai spus preşedintele.

Acesta a precizat că pericolul nu a trecut odată cu decizia CCR şi că responsabilităţile cetăţenilor sunt aceleaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO