Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis avertizează: Nimeni nu vrea să intrăm iar în starea de urgenţă, dar vom fi obligaţi să luăm decizia dacă va creşte ritmul de infectare şi presiunea pe spitale

Preşedintele Klaus Iohannis avertizează: Nimeni nu vrea...

Autor: Otilia Serescu, Mediafax

19.05.2020, 17:21 626

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi, că, dacă regulile sunt constant încălcate, „ne îndreptăm spre scenariul în care vom avea noi focare şi un nou val de îmbolnăviri”. Şeful statului nu a exclus reinstituirea stării de urgenţă, dacă „presiunea pe spitale va creşte semnificativ”.

„Unii au înţeles complet greşit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Procedând aşa s-au pus atât pe ei, cât şi pe ceilalţi în pericol. Virusul este încă printre noi. Dacă regulile sunt constant încălcate, ne îndreptăm spre scenariul în care vom avea noi focare şi un nou val de îmbolnăviri. Solicit autorităţilor să-şi asume odată cu starea de alertă un rol mai ferm, un rol proactiv în gestionarea situaţiei în comunităţile pe care el administrează”, a spus Iohannis, într-o declaraţie de presă.

Conform sursei citate, mulţi români nu poartă măşti şi nu meţin distanţarea socială.

„Unii au înţeles greşit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor”, a punctat şeful statului în declaraţia de presă.

Liderul de la Cotroceni a mai spus că nimeni nu îşi doreşte ca România să intre din nou în stare de urgenţă, însă „vom fi obligaţi să luăm din nou această decizie dacă presiunea pe spitale va creşte semnificativ”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO