Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat CSAT, miercuri, unde vor fi discutate măsurile luate în contextul coronavirusului

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat CSAT, miercuri,...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

24.02.2020, 18:11 78

Klaus Iohannis a anunţat că va convoca şedinţa CSAT miercuri, de la ora 14.00, unde vor fi discutate măsurile luate în contextul coronavirusului şi strategia pentru combaterea unei epidemii la nivel naţional.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, că situaţia în Italia a generat şi generează multă îngrijorare, mai ales în rândul românilor, astfel că, în acest context, a decis să convoace CSAT.

„Lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile. Situaţia din Italia a generat şi generează în continuare multă îngrijorare, inclusiv în rândul românilor şi e de înţeles, dat fiind că mulţi români locuiesc acolo. Eu sunt în contact permanent cu instituţiile responsabile pentru a monitoriza ce se întâmplă în zonele aflate în carantină. Nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiţi dacă lucrurile evoluează negativ. Ca atare, am decis să convoc CSAT miercuri, 26 februarie, ora 14.00 pentru a discuta strategia de combatere a unei potenţiale epidemii la nivel naţional”, a spus Klaus Iohannis.

Şapte persoane au murit în Italia din cauza virusului gripal Covid-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 229, anunţă Serviciul de Protecţie Civilă, conform publicaţiilor Le Repubblica şi Corriere della Sera.

În Lombardia sunt peste 170.000 de români. La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO