Eveniment

Preşedintele Iohannis: Sunt de acord cu condiţionarea fondurilor europene de respectarea statului de drept. România este decisă să respecte statul de drept

Preşedintele Iohannis: Sunt de acord cu condiţionarea...

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax

30.09.2020, 19:18 142

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este de acord cu condiţionarea acordării fondurilor europene de respectarea statului de drept. El spune că România este decisă să respecte statul de drept, astfel încât să ajungă exemplu pentru alţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că raportul Comisiei Europene privind situaţia statului de drept în statele Uniunii Europene, publicat miercuri, este mai bun decât MCV-ul, care discriminează România şi Bulgaria.

„Apreciez apariţia acestui raport, este primul raport care analizează situaţia statului de drept, libertatea presei, în toate statele membre ale UE. România susţine de multă vreme că de aşa ceva avem nevoie, în locul MCV-ului care discriminează într-un fel România şi Bulgaria. (...) În acest raport lucrurile sunt spune aşa cum le vedem şi noi. De exemplu, legile justiţiei, statul de drept, se spune clar, în perioada 2017-2019 evoluţia a fost problematică, în 2020 Guvernul în funcţiune încearcă să repornească procesul pentru a echilibra ce s-a greşit”, a spus preşedintele.

Şeful statului susţine că este de acord cu propunerea care vizează condiţionarea acordării fondurilor europene.

„Suntem de acord şi am fost explicit de acord cu condiţionarea acordării fondurilor europene de respectarea statului de drept. În România, suntem hotărâţi, şi eu, şi Guvernul, şi partidele democratice, ca statul de drept să fie respectat foarte bine, să ajungem exemplu pentru alţii. (...) Cum se poate face acest lucru? Sigur, prin analiză, prin studiu, prin vot”, a mai declarat preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO