Eveniment

Preşedintele Iohannis, după tragedia de la Matei Balş: Situaţia se repetă. Problema este mult mai amplă

Preşedintele Iohannis, după tragedia de la Matei Balş:...

Autor: Alex Ciutacu

29.01.2021, 13:23 1503

Preşedintele Iohannis a declarat după incendiul de la Matei Balş că „problema este mult mai amplă” şi că aşteaptă reforma în educaţie de la Vlad Voiculescu ministrul Sănătăţii.

„Problema este mult mai amplă. Avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România şi am solicitat noului ministru al Sănătăţii şi acum câteva săptămâni şi astăzi să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România şi aştept cât de curând primele idei pentru a putea demara această reformă”, a declarat Klaus Iohannis. 

Iohannis a subliniat că „situaţia se repetă”, în contextul în care incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ este încă o situaţie recentă, cu puţine concluzii şi urmări. 

„Este foarte clar că trebuie rapid trase nişte concluzii şi venit cu soluţii. Situaţia se repetă, cumva. Am avut, nu demult, o tragedie la Piatra Neamţ, avem acum la Balş această tragedie, au fost incendii mai mici la alte spitale şi cu siguranţă motivele sunt diverse, ele sunt anchetate şi anchetele vor scoate fără îndoială la lumină ce s-a întâmplat, cine este vinovat şi vinovaţii vor fi sancţionaţi”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO