Eveniment

Preşedintele Iohannis: După 15 mai nu vom putea să ne întâlnim decât câte 3, nu vom putea să plecăm din localitate, nu vom putea ieşi la restaurant sau la mall. Marile festivaluri probabil nu vor avea loc

Preşedintele Iohannis: După 15 mai nu vom putea să ne...

Autor: Alex Ciutacu

28.04.2020, 18:14 6267

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat astăzi despre o serie de măsuri care vor rămâne în vigoare şi după data de 15 mai, când se va începe o uşoară relaxare a restricţiilor.

Printre acestea se numără: cetăţenii nu vor putea să iasă din casă decât câte trei, nu vor putea ieşi momentan la restaurant sau la mall. În plus, cetăţenii nu pot părăsi localitatea în care se află imediat după data de 15 mai, fără un motiv întemeiat.

„Faptul că din 15 mai relaxăm anumite măsuri nu înseamnă în niciun caz că revenim la viaţa normală dinainte de pandemie. Nu vom putea să ne întâlnim decât câte 3, nu vom putea o vreme să ieşim la restaurant sau la mall, nu vom putea sa plecam din localitate imediat după 15 mai , decât dacă avem un motiv foarte serios. În majoritatea unităţilor, fie comerciale, fie de stat, va fi cineva care ne măsoară temperatura”, a spus preşedintele Iohannis.

Mai mult, acesta a spus că marile festivaluri probabil nu vor avea loc, iar în cazul competiţiilor sportive acestea se vor desfăşura fără spectatori, dacă vor fi reluate.

„Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an, nu putem să riscăm să avem un număr mare de persoane adunate într-un loc. Ştiu că sunt mulţi care îşi doresc să se reia competiţiile sportive. Dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori. Deci lucrurile în niciun caz nu vor intra repede în normalitate, iar măsurile pe care le vom lua de reducere a restricţiilor vor fi graduale, nu se întâmplă totul dintr-odată. Măsurile vor fi graduale”, a spus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO