Eveniment

Preşedintele Iohannis către Diaspora: Nu veniţi acasă anul acesta pentru Sărbătorile Pascale

Preşedintele Iohannis către Diaspora: Nu veniţi acasă...

Autor: Alex Ciutacu

03.04.2020, 14:07 837

Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat românilor plecaţi peste graniţe şi le-a cerut acestora să nu vină acasă cu ocazia Sărbătorilor Pascale, întrucât numărul de cazuri creşte din ce în ce mai repede în România.

„Fac un apel către românii din Diaspora, unul necesar: Nu veniţi anul ăsta acasă de srăbători. Este foarte important să înţelegeţi că revenirea în ţară poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât şi pentru cei la care ţineţi atât de mult”, a spus preşedintele Iohannis.

România are 3.183 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu coronavirus.

Iohannis a făcut apel la înţelegerea românilor, atât din ţară, cât şi din Diaspora, cerându-le să nu facă sărbătorile cu familia şi prietenii, ca de obicei.

„Se apropie cu paşi repezi cele mai improtante sărbători creştine. Sunt sărbători pe care oamenii le celebrează an de an cu familia şi cei apropiaţi. De data aceasta însă, Învierea Domnului găseşte întreaga omenire într-un moment de criză profundă în plină epidemie provocată de un virus ucigaş. (...) Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanţă, pentru că este singurul mod prin care ne putem exprima afecţiunea faţă de cei pe care îi iubim fără a-i pune în pericol. Facem astăzi acest sacrificiu, ca să fim împreună mai târziu. Pentru miilioane de credincioşi este o dramă să nu poţi merge la Biserica. Aceasta perioada va trece si ne vom reuni cu si mai multa credinţă. Acum nu exista nicio alta cale de a vă proteja decât aceea de a sta acasă de a respecta cât mai mult regulile de distanţare socială. Acesta este cea mai puternică şi plină de dăruire dovadă a dragostei creştineşti”, a spus preşedintele Iohannis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO