Eveniment

Preşedintele Iohannis: Ca să ajungem la media UE de dezvoltare trebuie să avem şi resursele Uniunii

Preşedintele Iohannis: Ca să ajungem la media UE de...
22.06.2020, 00:08 478

► Preşedintele Klaus Iohannis a spus, după reuniunea Consiliului European de la finalul săptămânii trecute, că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din UE: „Ne luptăm să obţinem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar”.

► Iohannis a spus că s-au discutat două teme importante: bugetul multianual pentru perioada 2020 - 2027 şi fondul de revenire / recuperare economică.

► „Avem câteva veşti foarte bune, în sensul că ne-am înţeles să discutăm în continuare bugetul multianual şi fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm. Pe de altă parte, încă este nevoie de destul de multe discuţii pentru a pune toate lucrurile la punct, încă nu toată lumea e lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare şi, de asemenea, trebuie să mai discutăm condiţiile în care se pot acorda aceste sume”, a afirmat Iohannis.

► Conform preşedintelui, în actualul exerciţiu bugetar România a avut dreptul la 44 miliarde de euro şi se va lupta să obţină o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar, precum şi condiţii de implementare favorabile pentru România: „Asta înseamnă bani pentru dezvoltarea economică, pentru mediul de sănătate, autostrăzi, căi ferate, apă şi canalizare, pentru educaţie, energie regenerabilă şi multe alte lucruri”.

► „România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din UE. Aceasta este ambiţia noastră”, a spus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO