Eveniment

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi nu poate părăsi ţara - surse

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este...

Autor: Catalin Lupasteanu

15.01.2014, 15:33 176

Preşedintele CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost pus sub urmărire de procurorii anticorupţie pentru mai multe fapte de abuz în serviciu în legătură cu plăţi nelegale care ar fi fost făcute din bugetul public şi are interdicţia de a părăsi ţara pe durata anchetei, spun surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Nicuşor Constantinescu a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie de la Constanţa pentru mai multe fapte de abuz în serviciu.

Acesta este cercetat penal alături de alte persoane pentru modul în care au fost aprobate şi făcute mai multe plăţi din bani publici.

Potrivit aceloraşi surse, Constantinescu are interdicţia de a părăsi ţara pe toată durata anchetei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, miercuri, în jurul orei 13.30, din faţa sediului CJ, şi dus la audieri la DNA.

În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună şi a refuzat să fie urcat în maşina procurorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât nu a fost citat să se prezinte.

Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o oră şi jumătate, la ora transmiterii acestei ştiri el părăsind sediul instituţiei.

Nicuşor Constantinescu se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, câştigând alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la sută din voturi.

De asemenea, el este prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Constanţa a PSD.

Nicuşor Constantinescu, în vârstă de 47 de ani, a intrat în politică în anul 2000, când a candidat pentru funcţia de consilier local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care avea să căştige Primăria.

Patru ani mai târziu, Constantinescu a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PSD, funcţie pe care avea să o păstreze şi în 2008, dar şi în 2012, când a fost reales.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO