Eveniment

Preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu: Sistemul SAF-T va deveni obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2022 pentru marii contribuabili

Preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu: Sistemul SAF-T...

Autor: Ramona Cornea

03.03.2021, 11:25 509

Sistemul informatic SAF-T (Standard Audit File for Tax) va deveni obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2022 pentru marii contribuabili, după cum a declarat preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu.

”De la 1 ianuarie 2022, sistemul SAF-T va deveni obligatoriu pentru marii contribuabili. Avem în jur 2.700 de mari contribuabili. Începem un pilot test pe marii contribuabili anul acesta. Sperăm să realizăm un voluntariat pentru înrolarea pentru acest an pe SAF-T”, a spus Mirela Călugăreanu în cadrul conferinţei anuale de taxe  ”Viitorul incepe azi: De la supravieţuire la reconstrucţie. Noua politică fiscală, la ce ne aşteptăm?”, organizată de PwC România.

De asemenea, Mirela Călugăreanu a spus că lista marilor contribuabili va fi revizuită, având în vedere impactul pe care pandemia de COVID-19 asupra mediului de afaceri local.

SAF-T este un standard internaţional pentru schimbul electronic de date contabile între companii/organizaţii şi autorităţile fiscale sau auditorii externi ce permite ca oamenii Fiscului să nu mai vină la firme pentru a solicita informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO