Eveniment

Preşedinte FAPT: UNTOLD şi NEVERSEA aduc contribuţii majore pentru turismul şi imaginea României

Preşedinte FAPT: UNTOLD şi NEVERSEA aduc contribuţii...

Autor: Cătălin Legănel

05.07.2017, 19:58 165

„La UNTOLD 2016, organizatorii au înregistrat un trafic de peste 300.000 de participanţi în patru zile, iar pentru ediţia 2017 se aşteaptă un trafic de peste 320.000 de participanţi. Pentru oraşul Cluj, promovarea, încasările şi dezvoltarea au reprezentat beneficii incredibil de mari, ce nu ar fi fost câştigate altfel, chiar şi prin multe evenimente locale la un loc”, a precizat Corina Martin, miercuri, într-o declaraţie de presă.

Preşedintele FAPT consideră că şi pentru Constanţa, prima ediţie a NEVERSEA va aduce peste 150.000 de persoane, între aceştia anunţându-şi participarea şi mulţi turişti străini, preţurile reduse pentru biletele fiind „un plus pentru România”.

„Este unicul festival muzical din Europa ce se derulează pe o plajă! În plus, tarifele de acces sunt incomparabil mai mici în România, comparativ cu cele pe care se plătesc la festivaluri din Belgia, Anglia sau Olanda, ceea ce reprezintă un beneficiu major, ce trebuie valorificat în interesul promovării turistice a României”, a spus preşedintele FAPT.

În opinia acesteia, un alt beneficiu este acela că în România acest gen de festivaluri se derulează şi pe timpul nopţii, „ceea ce încă pare sa fie unic în Europa”, iar în numai câteva zile, Constanţa va urca direct în top destinaţii europene de profil.

„La fel ca şi activitatea cluburilor de noapte din Mamaia sau în general din România, cluburi în care distracţia continuă până în zori. (…) România, guvernul şi autorităţile locale, trebuie să susţină şi să încurajeze organizarea şi dezvoltarea acestui gen de evenimente, pe care câţiva investitori privaţi s-au încumetat să le organizeze şi susţină şi care transformă peste noapte imaginea şi certificatul unor oraşe, ce devin astfel capitale europene/internaţionale ale muzicii şi spectacolului”, a mai precizat Corina Martin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO