Eveniment

Presa din Olanda scrie despre scandalul din Liga 1: Haos în România

Presa din Olanda scrie despre scandalul din Liga 1: Haos...

Autor: Claudiu Giurgea

15.05.2017, 11:31 207

Mai multe publicaţii internaţionale relatează despre performanţa obţinută de Gheorghe Hagi cu Viitorul, dar şi despre situaţia inedită ce poate duce la schimbarea campioanei printr-o decizie a forului de la Lausanne.

Viitorul şi FCSB au încheiat sezonul la egalitate de puncte, iar trupa lui Hagi a fost declarată campioană datorită rezultatelor obţinute în confruntările directe din play-off cu echipa lui Gigi Becali. Roş-albaştrii au descoperit însă chiar înainte de finalul sezonului că pasajul din regulament în care sunt prezentate criteriile de departajare lasă loc de interpretări.

"Haos în România!", notează olandezii care vorbesc despre această situaţie ca despre un "nou capitol discutabil al fotbalului românesc" (n.r. recent, Voetbal International prezentase mai multe experienţe "ciudate" trăite de reprezentanţi ai fotbalului olandez - Romario Kortzorg, Benjamin van den Broek sau Mark Wotte - în Liga 1.

"FC FCSB merge la tribunalul sportiv internaţional - TAS - cu ţelul de a deveni campioană a României. Cu dubii asupra regulamentelor, vicecampioana poate spera [...] Regulile nu specifică faptul că doar meciurile din play-off contează, aşa că FCSB merge la TAS. FRF a numit-o deja campoanăpe Viitorul, dar patronul FCSB are încredere într-o decizie pozitivă pentru clubul său", scriu cei de la Voetbal International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO