Eveniment

Premierul Victor Ponta anunţă că intră în cursa pentru Cotroceni, devenind cel mai tânăr candidat prezidenţial cu şanse de a câştiga

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Iulian Anghel

01.07.2014, 00:00 407

Preşedintele PSD Victor Ponta (foto), care în septembrie va împlini 42 de ani, şi-a anunţat ieri candidatura la preşedinţie, după ce luni de zile a ezitat să facă acest gest foarte aşteptat. Victor Ponta devine cel mai tânăr candidat cu şanse de a ajunge preşedintele României. Când a candidat la alegerile prezidenţiale din 2004 şi a câştigat, Traian Băsescu avea 53  de ani, iar contracandidatul său Adrian Năstase 54 de ani.

În 2000 Mugur Isărescu, candidatul PNŢCD, avea 51 de ani, iar Theordor Stolojan, candidatul liberalilor, 57 de ani. În 2009 când a pierdut în al doilea tur în faţa lui Băsescu, Mircea Geoană avea 51 de ani. Când a ajuns preşedinte în 1996, Emil Constantinescu avea 56 de ani, iar Ion Iliescu avea 60 de ani când a fost ales în fruntea statului, în 1990.

Tinereţea a fost un motiv invocat de Ponta pentru a amâna un anunţ oficial privind candidatura sa. El a afirmat în repetate rânduri că ar dori să-şi ducă la capăt mandatul de prim-ministru. Însă partidul l-a forţat practic să candideze, pentru că este şi cel mai bine plasat în sondaje, deşi Ponta spune că nu au existat astfel de presiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO