Eveniment

Premierul scoţian Nicola Sturgeon îl avertizează pe Boris Johnson că Scoţia va organiza un referendum pentru idependenţă

Premierul scoţian Nicola Sturgeon îl avertizează pe...

Autor: Teodora Marinescu

25.07.2019, 11:21 428

Liderul scoţian Nicola Sturgeon l-a avertizat pe noul premier britanic Boris Johnson că va continua pregătirile pentru organizarea unui referendum pentru independenţă, deoarece planurile sale privind Brexit afectează economia Scoţiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Este esenţial, mai mult decât până acum, ca Scoţia să aibă o opţiune alternativă", a declarat Nicola Sturgeon într-o scrisoare trimisă lui Johnson.

"Guvernul scoţian va continua să facă pregătiri pentru a oferi oamenilor din Scoţia şansa de a deveni o ţară independentă", a mai afirmat aceasta, adăugând că Parlamentul scoţian va lua în considerare un cadru legal pentru organziarea unui referendum.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO