Eveniment

Premierul propus, Florin Cîţu: Este o guvernare pe termen lung, o guvernare care are în centru interesul cetăţenilor. Programul de guvernare este aproape gata

Premierul propus, Florin Cîţu: Este o guvernare pe...

Autor: Mediafax

21.12.2020, 20:08 254

Premierul propus de coaliţia de centru-dreapta, Florin Cîţu, a declarat, luni, că e nevoie de un guvern învestit până la Crăciun, pentru că România are nevoie de buget pentru a demara proiectele din planul de guvernare.

Florin Cîţu a participat la evenimentul de semnare a acordului de guvernare între PNL, USR PLUS şi UDMR, şi a mulţumit celor care i=au acordat încrederea pentru a-l susţine în funcţia de premier.

„În ultimele zile s-au negociat programul de guvernare, alianţa politică şi după aceste zile am siguranţa că o să fie o guvernare stabilă. Este o guvernare pe termen lung, o guvernare care are în centru interesul cetăţenilor. Programul de guvernare este aproape gata. În programul de guvernare sunt proiecte care au început în acest an de guvernare şi vor continua, proiecte care au dat rezultate, care au fost completate cu alte proiecte venite de la partenerii de coaliţie, toate având acelaşi scop: dezvoltarea României. Cred că diferenţa pe care o veţi vedea este una majoră pentru că modul în care vor fi interpretate implementate aceste proiecte, începând cu 2021, toate proiectele care se întind cu pe mai mulţi ani vor trebui să fie justificată finanţarea pentru toată perioada. Nu vreau ca în următoarea perioadă să mai fie proiecte începute şi apoi să rămână neterminate pentru că dintr-odată nu a mai fost găsită finanţarea. Lucrurile vor fi făcute aşa cum au fost făcute în acest an: proiecte care încep şi merg până la final”, a spus Cîţu.

Acesta a afirmat că România are nevoie de un guvern învestit până la Crăciun.

„Sper să avem un guvern învestit cât mai repede. Este nevoie să avem un guvern cât mai repede pentru că bugetul pentru anul viitor trebuie făcut, iar proiectele care sunt în planul de guvernare trebuie să aibă finanţare, de aceea contez pe parteneriatul acesta, pe această coaliţie, ca în Parlamentul României să trecem prin procedură cât mai repede, să avem un guvern poate până la Crăciun”, a mai spus Cîţu.

UNP, USR PLUS şi UDMR au semnat, luni seara, acordul de guvernare pentru următorii 4 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO