Eveniment

Premierul Orban: Restaurantele nu vor fi deschise. Sunt între zonele cu cel mai mare risc epidemiologic

Premierul Orban: Restaurantele nu vor fi deschise. Sunt...

Autor: Otilia Serescu

06.05.2020, 12:04 3288

Premierul Ludovic Orban a spus, miercuri, că restaurantele nu vor fi deschise în data de 15 mai, odată cu relaxarea restricţiilor, afirmând că acestea se numără printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic.

„Astăzi (miercuri - n.red.) voi asculta punctele de vedere ale reprezentanţilor HoReCa. În analiza de risc epidemiologic, restaurantele, în special cele din spaţii închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic. După data de 15 mai, ele nu vor fi deschise. Hotelurile, în condiţiile respectării anumitor reguli, vor fi deschise după data de 15 mai”, a afirmat şeful Executivului.

Ludovic Orban a adăugat, referitor la momentul în care vor fi deschise din nou parcurile că măsura închiderii lor nu a aparţinut Executivului.

„Guvernul (...) nu a interzis niciodată accesul oamenilor în parc. Deciziile de închidere a aprcurilor au fost luate de comitete pentru situaţii de urgenţă de la nivel local, cum este în Bucureşti, Cred că prima entitate autoritate locală care a luat decizia a fost Primăria Sectorului 2, după care a urmat Primăria Capitalei”, a declarat Orban.

Conform sursei citate, odată cu data de 15 mai vor fi deschise acele magazine din mall-uri care au intrări exterioare.

„Vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile. O parte dintre acestea au fost deschise şi în starea de urgenţă”, a spus Ludovic Orban.

În data de 15 mai, România instră în stare de alertă şi, odată cu acest moment, vor fi relaxate mai multe restricţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO