Eveniment

Premierul Orban: Respingerea OUG 1/2020 în Parlament înseamnă aruncarea în aer a bugetului şi a economiei României

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Autor: Mediafax

03.03.2020, 00:00 143

Premierul interimar Ludovic Orban declară că respingerea OUG 1/2020 în Parlament înseamnă aruncarea în aer a bugetului şi anunţă că eventuala respingere va fi atacată la Curtea Constituţională. Orban a anunţat, luni că respingerea Ordonanţei 1 (care se dezbate în Parlament) „aruncă în aer economia românească şi aruncă în aer bugetul României”.

„Ar fi o crimă împotriva interesului naţional! În cazul în care PSD va respinge Ordonanţa 1 înseamnă că vrea să distrugă România. Vom ataca la Curtea Constituţională cu certitudine. Vom folosi toate mijloacele pentru a păstra în vigoare Ordonanţa 1. Este ordonanţa care pe de o parte corectează efectele profund negative în economie ale Ordonanţei 114, iar pe de altă parte pune bazele construcţiei bugetare”, a spus Orban. Florin Cîţu scria recent pe Facebook că PSD vrea să respingă OUG 1/2020 în Parlament pentru că salariile parlamentarilor au fost îngheţate şi pentru că se doreşte să fie „resuscitată" OUG 114/2018. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO