Eveniment

Premierul Orban doreşte modificarea atribuţiilor şi componenţei CCR: „Curtea Constituţională s-a transformat într-un inamic al Constituţiei”

Premierul Orban doreşte modificarea atribuţiilor şi...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

07.05.2020, 16:48 503

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul caută soluţii pentru modificarea atribuţiilor şi componenţei CCR. „Curtea Constituţională s-a transformat într-un inamic al Constituţiei”, a spus şeful Executivului.

„Suntem din ce în ce mai hotărâţi să găsim soluţii pentru a schimba prevederile constituţionale şi legale care reglementează activitatea Curţii Constituţionale. Este clar că trebuie schimbate dacă au dus la o asemenea componenţă a Curţii Constituţionale, care să transforme Curtea într-un inamic al Constituţiei”, a declarat Ludovic Orban.

Curtea Constituţională a decis miercuri că amenzile date de Guvernul Orban în timpul stării de urgenţă sunt neconstituţionale.

Premierul a atacat Curtea Constituţională spunând, miercuri, că CCR „este de partea celor care încalcă legea” şi, mai mult, decizia „are un vădit caracter politic”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO