Eveniment

Premierul numeşte un şef la ANAF venit de nicăieri şi cu un CV necunoscut: Mihaela Triculescu

Premierul numeşte un şef la ANAF venit de nicăieri şi...

Autor: Georgiana Mihalache, Florentina Niţu

07.01.2019, 00:06 2968

Noul preşedinte al ANAF ar urma să fie  Mihaela Triculescu, lichidator de profesie, din judeţul Dolj. Triculescu, despre care se ştiu foarte puţine lucruri, este asociată în compania Inspire General SRL din Dolj cu Adriana Cotel, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medica­mentului.

Presa a scris că Adriana Cotel a ajuns în această funcţie cu sprijinul lui Darius Vâlcov, consilier al premierului.

Ionuţ Mişa, fostul preşedinte  al ANAF şi fost ministru de finanţe, a fost schimbat din funcţie fără explicaţii.

ANAF nu a pus la dispoziţia presei CV-ul Mihaelei Triculescu, ci doar a comunicat că noul preşedinte al ANAF este licenţiat în economie şi absolvent al studiilor de master disciplina „Analiză diagnostic şi evaluarea afacerilor“ la Universitatea din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Economice.

Triculescu a fost practician în insolvenţă în ultimii trei ani, asigurând managementul procedurii de insolvenţă pentru mai multe companii.

Potrivit informaţiilor de pe portalul instanţelor de judecată, Mihaela Triculescu a reprezentat în dosare de insolvenţă sau faliment firme cu activităţi în turism, agricultură, alimentar, HoReCa, construcţii, dar există şi dosare în care ea reprezintă companii private în cauze în care sunt implicate şi instituţii ale statului.

Vanmoritz Group SRL, companie care activa în domeniul HoReCa, cu activităţi de servire a băuturilor, este una dintre companiile ale căror procese de insolvenţă au fost gestionate de Mihaela Triculescu.

Firma a avut în 2010, ultimul an pentru care există date publice disponibile, afaceri de 640.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. În prezent compania se află în insolvenţă. Sediul acesteia este în sectorul 4 din Capitală.

Alisor Com SRL, firmă din judeţul Dolj cu activităţi în domeniul construcţiilor, a fost reprezentată tot de Mihaela Triculescu.

Firma a intrat în faliment în luna noiembrie a anului 2018, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Inspire General SRL, unde Triculescu şi Cotel sunt asociate, este o firmă înfiinţată în 2015 în judeţul Dolj, al cărei obiect de activitate este intermedieri în comerţul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific. Adriana Cotel (36 de ani) a fost numită în luna octombrie a anului trecut în fruntea Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Firma Inspire General SRL figurează cu 0 angajaţi şi a raportat în 2017, cel mai recent an pentru care există date publice, o cifră de afaceri de 43.000 lei, la un profit de 4.600 de lei.

Mihaela Triculescu este acţionar şi în alte companii, printre care Angelo Media Soft SRL (activităţi de realizare a soft-ului la comandă), Expert Consult M&M SRL (activităţi de contabilitate şi audit financiar, consultanţă în domeniul fiscal), Perfect Balance Profesional SRL (activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management).

Noua şefă a Fiscului a mai fost acţionară în cadrul Ykos SRL şi Triculescu Mihaela Persoană Fizică Autorizată, ambele fiind însă radiate. Toate aceste firme au fost înfiinţate în judeţul Dolj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO