Eveniment

Premierul Mihai Tudose: „Statul va fi alături de răniţi şi de familiile militarilor accidentaţi”

Premierul Mihai Tudose: „Statul va fi alături de...

Autor: Dan Straut

30.06.2017, 10:15 91

„Aşteptăm expertiza tehnică a autocarului, care va stabili dacă acesta avea sau nu frâne, iar apoi se va stabili vinovatul”, a spus premierul. El a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi a precizat: „Am toată convingerea că statul, Ministerul Apărării, va face tot ce este poisibil. Vom avea grijă de toţi care sunt acum în spitale”.

Mihai Tudose a mai precizat că militarii răniţi nu au fost transportaţi cu un elicopter medical, care are dotări specifice, deoarece acesta nu putea zbura noaptea. „Acei militari au fost transportaţi cu un elicopter de transport. Vorbim despre elicoptere dedicate, pentru activităţi de căutare şi salvare”, a mai spus Tudose.

Potrivit acestuia, mai mulţi miniştri au mers la faţa locului imediat după producerea accidentului. „Miniştrii s-au deplasat la locul accidentului pentru o mai bună coordonare. Şi atunci s-a luat decizia ca o parte din membrii Cabinetului să se deplaseze acolo, domnul ministru Bodog a asigurat din Bucureşti coordonarea pe linie de servicii medicale”, a spus Tudose.

Un camion în care se aflau mai mulţi militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. MApN a anunţat că în camionul răsturnat se aflau 13 militari. Trei militari au murit, şapte au fost transportaţi la spitalul din Câmpulung şi doi la Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO