Eveniment

Premierul Marcel Ciolacu: în noaptea asta patru pacienţi vor fi transferaţi în Italia şi Belgia

Premierul Marcel Ciolacu: în noaptea asta patru...

Autor: Petru Mazilu

26.08.2023, 23:32 44

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că pe parcursul nopţii patru pacienţi vor fi transferaţi în Italia şi Belgia. Este vorba despre persoane rănite în urma exploziei de la Crevedia.

Declaraţiile au fost făcute la ieşirea din sediul MAI acolo unde premierul a participat la o şedinţă a celulei de criză.

„A fost activat sistemul european de protecţie civilă... mai mult ca sigur, în noaptea asta patru pacienţi vor fi transferaţi în Italia şi Belgia... vă ţinem la curent, totul va fi transparent”, a declarat Marcel Ciolacu.
Prim-ministrul a mai spus că decizia privind alte transferuri în străinătate vor fi luate ulterior, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a celor răniţi. „Trebuie să fie stabilizaţi ca să fie transferaţi”, a precizat Ciolacu.

Potrivit informaţiilor oferite de Ministerul Sănătăţii, situaţia victimelor este următoare: Spitalul Bagdasar - 11 pacienţi (3 intubaţi), Universitar - 4 pacienţi, Spitalul de Arşi - 4 pacienţi (un intubat), Spitalul Floreasca - 27 de pacienţi (4 intubaţi), potrivit Ministerului Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO