Eveniment

Premierul, Marcel Ciolacu, despre victimele de la Crevedia: sunt pregătite încă şapte transferuri

Premierul, Marcel Ciolacu, despre victimele de la...

Autor: Petru Mazilu

27.08.2023, 11:17 56

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că în afară de cele patru transferuri realizate către Belgia şi Italia, mai sunt pregătite şapte transferuri către spitale din străinătate. Este vorba despre victimele exploziei de sâmbătă de la Crevedia.

Declaraţia a fost făcută duminică înainte de şedinţa celulei de criză de la Ministerul de Interne.

„Sunt transferate patru persoane, sunt pregătite încă şapte transferuri”, a spus prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Patru răniţi au fost transportaţi cu avioane ale MApN către spitale din Bruxelles şi Milano. Ceilalţi răniţii vor fi transferaţi la spitale din Germania, Austria şi Norvegia. Şase din cei şapte pacienţi sunt pompieri.

Premierul Ciolacu consideră că echipele de intervenţie şi medicale au acţionat „exemplar”.

„Important este că noaptea s-a acţionat exemplar şi în spitale, mulţumim medicilor şi asistentelor şi celor care au acţionat pe salvări. Trebuie să le mulţumesc pompierilor, jandarmilor şi poliţiştilor care au asigurat perimetrul”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ministerul de Interne a anunţat că în urma exploziei de sâmbătă de la staţia GPL din Crevedia au fost 58 de victime. O persoană a murit, iar cei mai mulţi răniţi (43) sunt angajaţi ai ministerului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO