Eveniment

Premierul Ludovic Orban: Planificăm investiţii de aproximativ 40 mld. euro în domeniul infrastructurii de transport

Premierul Ludovic Orban: Planificăm investiţii de...

Autor: Ramona Cornea

11.06.2020, 15:11 766

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul planifică investiţii de circa 40 mld. euro în domeniul infrastructurii de transport rutieră şi feroviară.

”În domeniul infrastructurii de transport planificăm investiţii de aproximativ 40 mld. euro atât în infrastructura rutieră, cât şi în infrastructura feroviară, care este extrem de importantă. Să nu uităm că Europa consideră transportul feroviar care este unul prioritar deoarece este un transport econologic, un transport sigur, care asigură şi confort, iar noi nu putem să tratăm calea ferată aşa cum a fost tratat în ultimii ani, ca o cenuşăreasă”, a spus premierul Ludovic Orban în cadrul unei videoconferinţe organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Orban a adăugat că autorităţile vor să pună în practică master-planul de dezvoltare a Aeroportului Otopeni, precum şi a altor aeroporturi din ţară.

”De asemenea, vrem să dezvoltăm infrastructura aeroportuară cu planuri extrem de serioase, punerea în practică a master-planului de dezvoltare a Aeroportului Bucureşti Otopeni, de asemenea de dezvoltare a altor aeroporturi. Lucrările de navigabilitate a Dunării sunt fundamentale pentru a fructifica prezenţa pe teritoriul României a celei mai importante axe de transport fluvial, care poate contribui la punerea în valoare a poziţiei geostrategice a României şi la fructificarea Portului Constanţa”, a spus Ludovic Orban.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO