Eveniment

Premierul Ludovic Orban, despre metroul din Drumul Taberei: Nu există riscul ca magistrala M5 să nu fie finalizată în acest an

Premierul Ludovic Orban, despre metroul din Drumul...

Autor: Mediafax

23.06.2020, 00:04 782

Lucian Bode: „Suntem în iunie 2020 şi constatăm următoarele: structurile şi finisajele pentru M5 sunt finalizate. Eventual putem vorbi de mici retuşuri. Din păcate, termenul asumat, neforţat, de către antreprenori, consultanţi şi beneficiari, anume darea în folosinţă cu călători la 30 iunie 2020, nu poate fi respectat“.

Premierul Ludovic Orban a evitat, luni, să prezinte un termen clar pentru finalizarea magistralei de metrou M5, însă a dat asigurări că acest lucru va avea loc în cursul acestui an.

„Cine se frige cu ciorbă, suflă şi-n iaurt. Când va fi, din punct de vedere tehnic, posibil de pus în circulaţie, va fi pus în circulaţie. Acest termen va fi cel mai rapid termen posibil“, a declarat premierul Ludovic Orban după vizita de lucru la şantierul magistralei M5 de metrou, împreună cu ministrul transporturilor, Lucian Bode.

El a spus că nu există riscul ca magistrala M5 să nu fie inaugurată în acest an.

„Eu zic că nu există acest risc. Nu există cu siguranţă. Va fi gata din punct de vedere tehnic. Am evaluat, am analizat care sunt problemele… de fapt sunt două probleme tehnice care pot fi realizate. Din păcate nu se poate aplica o tehnologie mecanică de săpare pentru gura de ventilare. După părerea mea se poate realiza într-o lună şi jumătate, maximum două“, a mai spus Orban.

La rândul său, ministrul trans­porturilor, Lucian Bode, a spus că, „din păcate, termenul asumat neforţat, darea în folosinţă pentru 30 iunie, nu poate fi respectat“.

„Suntem în iunie 2020 şi constatăm următoarele: structurile şi finisajele pentru M5 sunt finalizate. Eventual putem vorbi de mici retuşuri. Din păcate, termenul asumat, neforţat, de către antreprenori, consultanţi şi beneficiari, anume darea în folosinţă cu călători la 30 iunie 2020, nu poate fi respectat. Vreau să-mi cer scuze în numele celor 17 miniştri şi opt directori generali care au condus MT şi Metrorex din 2011 până în prezent“, a spus Bode.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO