Eveniment

Premierul Ludovic Orban, despre decizia de neconstituţionalitate a amenzilor: CCR, de partea celor care încalcă legea. Decizia are „un vădit caracter politic”

Premierul Ludovic Orban, despre decizia de...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

06.05.2020, 19:56 861

Premierul Ludovic Orban a atacat Curtea Constituţională, după decizia privind neconstituţionalitatea amenzilor date în perioada stării de urgenţă, spunând, miercuri, că CCR „este de partea celor care încalcă legea” şi, mai mult, decizia „are un vădit caracter politic”.

Premierul Ludovic Orban a declarat că decizia CCR de declarare ca neconstituţionale a amenzilor date ca urmare a nerespectării stării de urgenţă are „un vădit caracter politic”.

„Exact ca şi în alte decizii luate de actuala Curte Constituţională în perioada lui Dragnea şi decizia asta arată că actuala Curte Constituţională este de partea celor care încalcă legea, de partea celor care încalcă regulile, sancţionând pe toţi cetăţenii corecţi, pe toţi cet care au respectat reglementările, pe toţi cetăţenii care au respectat regulile care au fost impuse în perioada stării de urgenţă”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că, prin această decizie, Guvernul şi autorităţile „sunt aproape împiedicate” să apere sănătatea şi viaţa românilor.

„Prin această decizie se poate ajunge la situaţia în care autorităţile să nu mai poată să dea nicio amendă pentru încălcarea unor reguli stabilite în perioada stării de urgenţă. Este o decizie care mă şochează, este o decizie care are un vădit caracter politic şi care se sitează pe linia deciziilor luate în favoarea minorităţii extrem de reduse care nu respectă legea, care încalcă legea şi nesocoteşte majoritatea zdrobitoate a cetăţenilor români care respectă legea şi care s-au comportat responsabil”, a adăugat premierul.

CCR a declarat neconstituţională ordonanţa de urgenţă prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanţelor militare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO