Eveniment

Premierul Ludovic Orban: Azi vom discuta regulile sanitare pentru alegerile locale şi reluarea activităţii restaurantelor. INSP: Tendinţă ascendentă în ceea ce priveşte numărul cazurilor de Covid-19 în 9 judeţe din România

Premierul României Ludovic Orban

Premierul României Ludovic Orban

Autor: Răzvan Botea

26.08.2020, 00:03 644

Premierul României Ludovic Orban a afirmat că miercuri vor avea loc discuţii privind regulile sanitare pentru desfăşurarea alegerilor locale şi reluarea activităţii restaurantelor şi teatrelor, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

„Deja a fost o discuţie la nivelul specialiştilor. Există deja o propunere formulată. În cursul zilei de mâine (miercuri - n.red.) vom avea CNSU în care vom dezbate mai multe subiecte - completarea hotărârii de Guvern pentru starea de alertă pentru a introduce anumite reguli de campanie şi baza pentru ordinul comun al Ministerului Sănătăţii, MAI şi preşedintelui AEP cu regulile sanitare pentru desfăşurarea campaniei şi derulare a zilei votului (...) Vom avea în discuţie propunerea de reluare a activităţii în anumite spaţii închise - este vorba de reluarea unor activităţi culturale, teatre, cinematografe. De asemenea, reluarea activităţii în unităţi de servire a mesei din spaţii închise - restaurante în spaţii închise“, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Orban a precizat că eset posibil ca de la 1 septembrie să se deschidă restaurantele în anumite condiţii.

Marţi, până la ora 13:00, au fost raportate pentru ultimele 24 de ore 1.060 de cazuri noi de Covid-19 în România şi 58 de decese, un nou record. În acelaşi interval de timp au fost prelucrate 20.500 de teste. Potrivit raportului săptămânal al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), citat de Mediafax, în nouă judeţe din ţară se înregistrează un trend ascendent în ceea ce priveşte numărul cazurilor de Covid-19.

Cele nouă judeţe sunt Alba, Botoşani, Călăraşi, Dolj, Iaşi, Satu Mare, Sălaj, Teleorman şi Tulcea. Un trend descendent în săptămâna 17-23 august, comparativ cu cea anterioară, se înregistrează în judeţele Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Sibiu şi Vrancea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO