Eveniment

Premierul Ludovic Orban avertizează: Riscăm să pierdem 30 de miliarde de euro. Cu o zi înainte, preşedintele Iohannis a avansat o suma care ar fi de zece ori mai mică

Premierul Ludovic Orban avertizează: Riscăm să pierdem...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

24.09.2020, 16:13 568

Dacă pensiile vor fi majorate cu 40%, România ar putea pierde 30 de miliarde de euro, spune, joi, Ludovic Orban. Cu o zi înainte, preşedintele Klaus Iohannis a avansat o suma care ar fi de zece ori mai mică.

„Acuz PSD de criminalitate economică, că vrea să oprească procesul de revenire economică pe care l-am început, provocând cheltuieli şi consecinţe dramatice pentru România. Deja la Bruxelles sunt oficiali europeni pun sub semnul întrebării posibilitatea României de a accesa fonduri din facilitatea de rezilienţă şi facilitare. Adică România riscă piardă dreptul de a beneficia de peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloşiei şi lipsei de responsabilitate a PSD”, spune Ludovic Orban, întrebat despre majorarea pensiilor cu 40%.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a avansat o sumă de zece ori mai mică.

„Există nu doar avertismente, există discuţii extrem de serioase cu înalţi responsabili – nu doresc să nominalizez, dar cu înalţi responsabili din Comisia Europeană, care ne-au spus franc: dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro din fonduri europene, fiindcă încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor. Deci este o posibilitate”, avertiza şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO