Eveniment

Premierul Ludovic Orban, audiat în Parlament: România a înregistrat cea mai mare creştere economică

Premierul Ludovic Orban, audiat în Parlament: România a...

Autor: Diana Grigore, Teodor Bobei

18.05.2020, 16:55 200

Premierul Ludovic Orban a fost chemat în faţa Parlamentului, pentru a da explicaţii cu privire la măsurile luate în timpul epidemiei de COVID-19, el afirmând, în acest context, că „România a înregistrat cea mai mare creştere economică”.

„În ceea ce priveşte restricţiile de activităţi în domeniul economic, acestea au fost determinate de riscul la adresa vieţii şi sănătăţii oamenilor. Aceste restricţii au fost limitate, spre deosebire de altă ţări. Cea mai mare parte a companiilor din România au rămas în funcţiune. Cea mai bună dovadă o pueţi vedea din date. Datele arată că pe primul trimestru, România a înregistrat cea mai mare creştere economică. Situaţia economică în România este pe departe de a fi atât de gravă”, a spus Orban, în plenul Parlamentului.

Potrivit estimării preliminare publicate săptămâna trecută de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), România a înregistrat cel mai semnificativ avans al economiei din cele 27 de state membre ale UE, în primul trimestru din anul 2020, comparativ cu perioada similară din 2019.

Premierul a susţinut că Guvernul nu a oprit niciun şantier în timpul epidemiei de covid-19. În realitate, însă, fie autorităţile, fie patronii au oprit lucrările de pe şantier pentru a-i proteja pe muncitori de COVID-19.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO