Eveniment

Premierul Ludovic Orban anunţă că noile restricţii vor intra în vigoare de luni după modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă

Premierul Ludovic Orban anunţă că noile restricţii...

Autor: Cosmin Pirv

05.11.2020, 19:38 1634

Premierul Ludovic Orban a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern de joi, că măsurile propuse de preşedintele Klaus Iohannis vor fi puse în aplicare de luni, după modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă.

„Măsurile prezentate de domnul preşedinte trebuie transpuse în hotărârea de guvern privind starea de alertă, în baza Legii 55. Solicit să fie pregătite propunerile de modificare, care trebuie să treacă prin CNSU, să fie adoptate de Guvern. Putem să luăm deciziile şi aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni, pentru că trebuie să parcurgem toate procedurile legale de modificare a HG”, a spus premierul Ludovic Orban.

Acesta a precizat că este bine ca aceste modificări să fie cunoscute înainte de a intra în vigoare. „Solicit tuturor miniştrilor, tuturor conducătorilor de instituţii fermitate şi angajament maxim în transpunerea lor în practică”, a mai spus Orban.

E nevoie de măsuri mai ferme, cele de până acum nu mai sunt suficiente, a spus preşedintele Klaus Iohannis la începutul şedinţei de Guvern. El a propus ca şcolile să treacă toate în online, angajaţii în sistem de telemuncă şi, acolo unde este posibil, magazinele să fie închise la ora 21.00.

De asemenea, masca ar urma să devină obligatorie în întreaga ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO