Eveniment

Premierul Grindeanu: Mergem la CSAT; Ne susţinem punctele de vedere, nu există schimbări în privinţa bugetului

Premierul Grindeanu: Mergem la CSAT; Ne susţinem...

Autor: Cătălina Mănoiu

29.01.2017, 21:13 64

"Noi n-am cerut altceva decât ce s-a întâmplat acum un an, Nu tratament diferit, şi poate că acel comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, de după şedinţa de guvern, a indus în eroare foarte multă lume. Ca date de intrare, lucrurile stau în felul următor: în 2015, în 9 decembrie s-a ţinut şedinţa de guvern, fără aviz CSAT, în care s-a adoptat proiectul de buget şi a fost trimis în Parlament. În 10 decembrie a fost CSAT. Tot ceea ce am sperat eu, ca şef al guvernului, am sperat la un tratament egal cu cel de anul trecut. Să pot să trimit spre Parlament bugetul (…) ", a declarat premierul Sorin Grindeanu, la Antena 3.

Sorin Grindeanu a afirmat că va merge la şedinţa CSAT de marţi şi că guvernul nu îşi va schimba punctul de vedere în privinţa bugetului.

"Vom merge marţi la CSAT. Vă spun cu toată fermitatea, ne susţinem punctele de vedere şi nu există schimbări. Asta este viziunea noastră pentru 2017", a susţinut Grindeanu.

Întrebat dacă se aştepta ca în şedinţa CSAT Klaus Iohannis să se opună bugetului, Grindeanu a afirmat că, la începutul mandatului său, ar fi fost "mai constructiv", însă, acum devine "sceptic".

"Aş vrea să am o surpriză marţi, şi lucrurile să fie constructive", a adăugat Grindeanu.

Guvernul nu a adopta vineri în şedinţa de guvern legea bugetului de stat pentru anul 2017 pentru că nu a primit avizul CSAT.

Administraţia Prezidenţială a emis, vineri, un comunicat în care a susţinut că Guvernul a acţionat fără să se coordoneze cu CSAT şi a stabilit "unilateral" agenda bugetului, precizând că în anul 2015 şedinţa CSAT a avut loc la trei zile după ce Guvenul a trimis bugetul pentru a fi avizat de CSAT.

Şedinţa CSAT pentru avizarea bugetului a fost convocată pentru marţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO