Eveniment

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu: Prima şedinţă de Guvern o vom face joi, 5 ianuarie, la ora 21.00

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu: Prima şedinţă de...

Autor: Bianca Dorobanţu

30.12.2016, 15:12 371

Premierul desemnat al României, Sorin Grindeanu, a declarat că intenţionează să aibă prima şedinţă de Guvern  joi, 5 ianuarie 2017, la ora 21.00, dacă totul va merge conform calendarului anunţat astăzi împreună cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Din păcate am avut 20 de zile pierdute de la alegeri până în prezent, din cauza lipsei de comunicare şi de înţelegere din partea preşedintelui. Nu am primit motivaţia respingerii primei noastre propuneri. Ni se pare anormal să fie comunicate informaţii <<pe surse>> de la Cotroceni, noi voiam să ne punem în aplicare programul de la 1 ianuarie, dar acum vom trece accelerat la aprobarea guvernului şi a  programului de guevrnare ]n Parlament pentru ca până pe 15 ianuarie să aprobăm bugetul”, a spus Liviu Dragnea.

El a declarat că în data de 3 ianuarie se vor convoca Birourile Permanente ale celor două Camere, vor avea loc plenuri ale Camerelor, şedinţe ale conducerilor PSD şi ALDE în care se va valida lista Cabinetului Grindeanu şi vor fi depuse la Parlament structura guvernului, programul de guvernare şi lista miniştrilor.

Pe 4 ianuarie vor avea loc, de la 8 dimineaţa audierile de miniştri în comisiiile de specialitate şi votul de investitură al Executivului. În aceeaşi zi, sub rezerva acceptării de către preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să se desfăşoare şi ceremonia de depunere a jurământului de către noul Executiv, a detaliat preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO