Eveniment

Premierul Dăncilă, către copiii din afara graniţelor: România vă aşteaptă să vă întoarceţi acasă

Premierul Dăncilă, către copiii din afara graniţelor:...

Autor: Mihaela Gidei

06.07.2019, 10:37 404

Premierul Viorica Dăncilă a spus, în discursul de la deschiderea taberei ARC de la Sulina, dedicată copiiilor din ţările aflate în jurul graniţelor, că ei sunt foarte importanţi pentru România şi a subliniat că îşi doreşte ca, în curând, să se întoarcă în ţara care este casa părinţilor şi bunicilor.

„Lansarea unei noi ediţii a taberelor ARC devenită tradiţie, a unsprezecea ediţie reprezintă un parteneriat între Guvern, autorităţile locale şi comunitatea românilor de pretutindeni. Azi, din România, sunt peste 3.000 de copii în diferite colţuri ale ţării. Iar noi ne dorim să păstrăm identitatea românească. Dragi copii români de pretutindeni, pentru noi sunteţi foarte importanţi, pentru România sunteţi foarte importanţi şi încercăm să vă aducem în ţara pe care părinţii, bunicii noştri o consideră acasă. Sperăm ca acest lucru să-l faceţi şi voi. Dorim să descoperiţi România, să fiţi ataşaţi de valorile româneşti. Veţi întâlni oameni minunaţi, profesori dedicaţi, veţi vedea locuri frumoase, veţi cunoaşte tradiţiile noastre, dar şi frumuseţea sufletului de român. (...) Nu uitaţi un lucru, România vă aşteaptă să vă întoarceţi acasă”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Peste 3.000 de elevi şi tineri români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, precum şi din diaspora participă la cea de-a XI-a ediţie a taberei ARC, la Centrul de Agrement din Sulina, judeţul Tulcea şi Oglinzi, judeţul Neamţ, precum şi Căprioara, judeţul Hunedoara.

Activităţile organizate în cadrul Programului se vor axa pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, pe informarea participanţilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO