Eveniment

Premierul Cîţu solicită pentru România încă 8 milioane de doze de vaccin anti-covid

Premierul Cîţu solicită pentru România încă 8...

Autor: Mediafax

12.01.2021, 16:43 567

Premierul Florin Cîţu a anunţat că România a solicitat Comisiei Europene încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer. Este vorba despre doze care fac parte din cantitatea de 200 de milioane de vaccinuri negociate suplimentar la nivel european.

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat pe Facebook că România a solicitat Comisiei Europene să-i fie atribuite peste opt milioane de doze de vaccin. Astfel, România va avea peste 20 de milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer.

„Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european. Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer şi contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viaţă normală”, a explicat premierul Florin Cîţu.

În plus faţă de vaccinurile BioNTech /Pfizer, mai sunt peste 3,4 milioane de doze produse de Moderna şi contractate deja de România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO