Eveniment

Premierul Cîţu dezvăluie unele dintre motivele care au cauzat tragedia din Costanţa: Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa a avut bani, dar nu i-a folosit

Premierul Cîţu dezvăluie unele dintre motivele care au...

Autor: Mediafax

01.10.2021, 17:42 191

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că unul dintre motivele pentru care a decis să ceară demiterea managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa este faptul că deşi a avut fonduri pentru gestionarea pandemiei, nu a făcut-o.

Cîţu a spus că în 2021 bugetul aprobat pentru Ministerul Sănătăţii a fost de 58,3 miliarde de lei, iar la rectificare au mai fost adăugate 4,5 miliarde de lei.

Săptămâna aceasta s-au adăugat încă 400 de milioane de lei, dintre care 70 de milioane s-au dus către secţiile ATI, iar restul pentru achiziţie de medicamente

„Asta înseamnă că s-au alocat în acest an 5,7 miliarde de lei în plus faţă de 2020 şi 10 miliarde de lei mai mult ca în 2019”, spune premierul.

În ceea ce priveşte Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, Florin Cîţu spune că au existat fonduri europene în valoare de 22,6 de milioane de lei alocate pentru gestionarea crizei sanitare, din care doar 5 milioane au fost folosiţi anul acesta.

„Deci bani au existat, doar se pare că nu au fost folosiţi cum trebuie. Aceasta este situaţia”, a explicat Cîţu.

El a spus că sunt multe nereguli la spitalul din Constanţa, unde vineri a avut loc un incendiu, între care faptul că deşi din 2017 ISU Constanţa a înştiinţat Spitalul de Boli Infecţioase că trebuie să obţină aviz de securitate de la incendiu, nici până astăzi nu a depus cerere de autorizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO