Eveniment

Premieră la Spitalul Militar din Bucureşti: O echipă medicală virtuală se ocupă de pacienţii cu COVID-19

Premieră la Spitalul Militar din Bucureşti: O echipă...

Autor: Otilia Serescu

04.05.2020, 12:28 145

O echipă medicală virtuală şi-a început activitatea în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Militar Central, prin intermediul căreia medicii şi asistentele pot afla ce nevoi au pacienţii, fără a fi necesar să intre în salonul în care sunt internaţi, potrivit unui anunţ al unităţii sanitare.

„O echipă medicală completă, dar virtuală, formată dintr-un medic coordonator, un medic specialist, două asistente medicale şi două infirmieră şi-au început activitatea în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Militar Central. Cu ajutorul acestora, medicii şi asistentele vor putea afla, fără să intre în saloane, care sunt nevoile pacienţilor”, conform informaţiei transmise, luni, de Spitalul Militar, pe pagina de Facebook.

Echipa medicală virtuală este reprezentantă de o reţea de tablete interconectate, având ca obiectiv limitarea expunerii corpului medical la contactul cu pacienţii diagnosticaţi cu COVID 19.

„Cel mai mare beneficiu pe care îl aduce tehnologia în acest caz îl reprezintă asigurarea unei comunicări directe, prin video-call, eliminându-se astfel barierele impuse de purtarea costumelor de protecţie care blochează transmiterea sentimentelor de empatie, sprijin şi încredere, acestea fiind o parte importantă a unui act medical de succes. Astfel, pacienţii pot vedea chipul celor care îi îngrijesc, vor putea primi răspunsuri promte la toate întrebările şi framântările lor, iar asta nu înseamnă altceva decât o consolidare a parteneriatului nostru de sănătate, pentru sănătate”, menţionează sursa citată.

Oficialii spitalului subliniază că echipa medicală virtuală nu se substituie actul medical specializat, ele putând reprezenta o soluţie pentru cazurile medicale uşoare şi medii de COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO