Eveniment

Predoiu: Ne interesează şi averile infractorilor, nu numai infractorii

Autor: Iulian Anghel

07.03.2011, 13:55 27

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a anunţat la bilanţulMinisterului Public constituirea, în cadrul instituţiei pe care oconduce, a unui birou de cooperare pentru recuperarea creanţelor cusprijinul SUA şi al Marii Britanii.

"Biroul nu va avea atribuţii operative de ancheta sauconfiscări, ci unul de sprijin strategic pentru anchetatori. Pebaza relaţiilor pe care le vom stabili cu birourile omoloage dinspaţiul euroatlantic, va vom sprijini cu informaţii şi expertiză înrecuperarea activelor externe, produse ale infracţiunilor şiviceversa, vom sprijini colegii noştri străini, pentru recuperareaproduselor infracţiunilor plasate în România pentru spălare", aspus Predoiu.

Potrivit ministrului, în dosarele economice este esenţial să seaplice o strategie complexă bazată pe inculparea persoanelorjuridice prin intermediul cărora sunt comise infracţiuni la care săse adauge acţiuni de anulare a transferurilor patrimoniale princare aceste persoane juridice scapă de active astfel că la momentulîn care se pune problema recuperării prejudiciului nu mai estenimic de recuperat.

"Este important sa puneţi infractorii după gratii, dar neinteresează şi averile lor, plasate în firme, active sau conturiexterne".

Ministerul a elaborat un proiect de lege care fluidizează,potrivit lui Predoiu, sechestrul asigurator şi valorificareabunurilor sechestrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO