Eveniment

Ponta este favoritul caselor de pariuri şi câştigător al primei confruntări cu Iohannis în ochii telespectatorilor

70% dintre cei care au răspuns la un sondaj privind prestaţia celor doi candidaţi au spus că Victor Ponta (stânga) a câştigat dezbaterea în faţa lui Klaus Iohannis. Foto: Octav Ganea

70% dintre cei care au răspuns la un sondaj privind prestaţia celor doi candidaţi au spus că Victor Ponta (stânga) a câştigat dezbaterea în faţa lui Klaus Iohannis. Foto: Octav Ganea

13.11.2014, 00:04 235

Victor Ponta este favorit la casele de pariuri pentru turul II al alegerilor prezidenţiale, cu o cotă de 1,2 (un câştig de 2 lei la o miză de 10 lei), în timp ce victoria lui Klaus Iohannis ar multiplica de câteva ori banii mizaţi pe acesta, putând aduce şi un profit de 44 de lei cu 10 lei investiţi.

În aceeaşi vreme, un sondaj al CSCI l-a indicat pe Ponta, candidatul PSD-PC-UNPR, drept câştigător al primei confruntări directe cu Klaus Iohannis (ACL), desfăşurată marţi seara la Realitatea TV. Potrivit televiziunilor de ştiri care au retransmis confruntarea, 70% dintre cei care au răspuns sondajului telefonic (400 de persoane) au spus că Ponta a câştigat. Sondajele privind percepţia telespectatorilor asupra câştigă­torului întâlnirii de aseară dintre cei doi de la B1TV urmează să apară astăzi.

Scrutinul de duminică, în urma căruia va fi ales noul şef al statului, este inclus în oferta unor case de pariuri active în România.

Potrivit Mediafax, favoritul prezidenţialelor este, în opinia celor de la Casa Pariurilor, Victor Ponta, care avea ieri o cotă de 1,2 să câştige. Asta înseamnă că un pariu de 10 lei pe candidatul alianţei PSD-UNPR-PC aduce un profit de 2 lei dacă acesta câştigă.

Tot la Casa Pariurilor, Klaus Iohannis avea ieri cota 5,4 să învingă duminică, adică profit 44 de lei la o miză de 10 lei pe candidatul ACL.

Ponta este favorit şi la winner.ro, unde ieri era cotat tot cu 1,2 să fie noul preşedinte al României, în timp ce Iohannis avea cota 3,6, ceea ce înseamnă 26 de lei profit cu o investiţie de 10 lei.

Pe de altă parte, Casa Pariurilor are în ofertă şi anticiparea prezenţei la vot. Astfel, se oferă cotă 1,9 pentru cei care pariază că duminică vor veni la urne peste 57,5% dintre cei cu drept de vot - profit 9 lei la o miză de 10 lei. Aceeaşi cotă se oferă pentru pariurile că prezenţa la vot va fi de sub 57,5%.

În primul tur al alegerilor, prezenţa la vot la fost de 53,17%, potrivit Biroului Electoral Central (BEC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO