Eveniment

Polus Real Estate face un cartier de 220 mil. euro la Cluj

16.06.2006, 00:00 28

Compania Polus Real Estate, parte a grupului imobiliar maghiar TriGranit, va construi in urmatorii trei ani la Cluj un cartier de locuinte cu o valoare de peste 225 mil. euro. Polus Real Estate a incheiat un parteneriat cu Consiliul Local Cluj (CL), care a pus la dispozitia constructorului o suprafata de 203 hectare de teren, situata in zona Someseni, la cinci kilometri de centru inspre nord. Compania va construi 1.710 apartamente si 924 de case.

"Pretul mediu al unui apartament va fi de 50.000-60.000 euro, adica 600-700 de euro/metru patrat", a declarat Florin Ciorca, development manager al proiectului, din partea companiei Euromentor, partener al Polus Real Estate.

Florin Ciorca spune ca Polus Real Estate a castigat licitatia organizata de CL Cluj prin faptul ca a oferit mai multe locuinte sociale gratuite municipalitatii clujene decat au facut-o firmele concurente, printre care s-a aflat si Impact.

"Noi am oferit Consiliului Local Cluj 384 de locuinte sociale gratuite. Va fi infiintata o societate comerciala in care Consiliul Local va detine 51% din actiuni, iar Polus Real Estate doar 49%. Din profitul net obtinut, pe care il estimam la 9,1 mil. euro anual, compania Polus Real Estate va mai ceda Consiliului Local inca 180 de locuinte sociale", apreciaza Ciorca.

Principalii concurenti la licitatie ai Polus Real Estate au fost American House, Rom Air Consulting si compania Impact SA, care a anuntat ca intentioneaza sa faca o contestatie in justitie.

"Estimam ca proiectul nostru e mai important pentru clujeni si pentru businessul lor pentru ca va aduce un plus la PIB-ul comunitatii de 8-10% si un numar de 13.900 de locuri de munca ce se vor regasi in cei 80.000 de metri patrati de birouri si 65.000 de metri patrati de spatii comerciale pe care proiectul nostru le propune", a spus Dan Ioan Popp, presedintele Impact.

Popp a mai spus ca nu stie sa fi fost numit cineva castigator. "Noi n-am primit nicio hotarare din partea Consiliului Local, caruia ii apartine decizia finala. Avem de partea noastra una dintre primele trei case de avocatura ca importanta din Romania. Daca ei ne vor sfatui ca e cazul, vom contesta decizia comisiei", a declarat Dan Ioan Popp.

Cinci banci s-au aratat interesate sa sustina proiectul: OTP Bank, BRD Societe Generale, Piraeus Bank si BCR. "TriGranit Group este garantul Polus Real Estate atat in ceea ce priveste experienta in acest domeniu de activitate, cat si din punct de vedere financiar", a subliniat Florin Ciorca.

"Grupul mai are in vedere sa investeasca in viitorul apropiat in cartiere rezidentiale din Brasov si Sibiu, dar valoarea investitiei va fi mult mai mica. Va atinge aproximativ 50 mil. euro", a declarat Istvan Bertalan, unul dintre reprezentantii Polus Real Estate.

TriGranit Group este constructorul centrului Esplanda din Bucuresti, a carui valoare se ridica la 900 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO