Eveniment

Poluare accidentală cu petrol pe 250 metri de plajă la Mangalia

Poluare accidentală cu petrol pe 250 metri de plajă la...

Autor: Mediafax

29.08.2018, 00:00 306
O porţiune de plajă din Mangalia a fost poluată cu deşeuri petroliere, acestea fiind observate atât în apa mării, cât şi pe nisip. Porţiunea respectivă de plajă a fost închisă, fiind strânse 12 tone de material poluant în amestec cu nisip.

Potrivit administratorului plajei, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în cursul nopţii de luni spre marţi pentru depoluarea unei porţiuni de plajă din staţiunea Mangalia, unde a fost semnalată o poluare cu hidrocarburi.

„Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în jurul orei 2.00, cu autobasculante şi încărcătoare frontale pe o lungime de 250 de metri liniari, de-a lungul liniei ţărmului şi pe o lăţime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm. Până la ora 7.00, zona de plajă a fost curăţată în totalitate, iar astăzi (marţi - n.r.) angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au aplicat material absorbant pe linia ţărmului pentru curăţarea apei de irizaţiile de hidrocarburi”, arată reprezentanţii ABADL. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO