Eveniment

Poliţiştii, 2.200 de controale şi amenzi de 3.3 milioane de lei, în ultima săptămână

Poliţiştii, 2.200 de controale şi amenzi de 3.3...

Autor: Monica Moanea

29.04.2016, 14:40 41

Potrivit unui comunicat, Poliţia Română împreună cu Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor(ANSVSA), Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) au făcut "2.200 de acţiuni de control, în zone comerciale, pieţe şi târguri agroalimentare pentru a preveni şi combate faptele ilegale de comerţ care pot pune în pericol sănătatea populaţiei", în ultima săptămână.

"Au fost constatate peste 40 de infracţiuni de natură economică şi s-au aplicat aproape 2.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 3,3 milioane de lei", se mai spune în comunicat.

În perioada sărbătorilor, "efectivele de poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră şi pompieri au fost suplimentate, zilnic fiind prezente în stradă peste 10.000 de patrule care au acţionat mai ales în locurile aglomerate din pieţe, târguri sau zone comerciale".

Potrivit MAI, "doar în ultima săptămână, au avut loc 12.300 de intervenţii pentru gestionarea unor evenimente cu potenţial de risc, dintre care peste 10.000 au fost sesizate prin sistemul unic de urgenţă 112".

În perioadă menţionată, "poliţiştii au constatat 387 de infracţiuni dintre care 24 contra persoanei şi 84 contra patrimoniului. 675 de persoane au fost cercetate, 80 fiind reţinute, iar 57 arestate. Au fost prinşi în flagrant 387 de autori de infracţiuni. Totodată, poliţiştii au depistat 99 de urmăriţi naţional şi 34 de urmăriţi internaţional".

Totodată, în ultimele şapte zile, "Poliţia Rutieră a acţionat pe principalele artere de circulaţie pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor grave, fiind constatate 102 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Au fost aplicate 30.239 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 248 pentru consum de alcool şi 12.329 pentru depăşirea vitezei legale", se mai spune în comunicat.

De asemenea, 336 conducători auto au rămas fără permis pentru că se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 449 pentru că au depăşit limitele de viteză.

Potrivit comunicatului, în perioada sărbătorilor, două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie vor monitoriza traficul rutier.

"În staţiunile turistice şi pe principalele drumuri europene şi naţionale, poliţiştii rutieri vor acţiona cu 420 aparate radar pentru prevenirea accidentelor de circulaţie grave", se mai spune în comunicatul Ministerului de Interne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO