Caută doar în titlu
Eveniment

Poliţia a început razia în Bucureşti. S-au dat amenzi în valoare 120.000 de lei pentru patronii localelor care nu respectau regulile de amenajare

Poliţiştii au dat în weekend zeci de amenzi în urma unor controale la terase, baruri, plaje şi cluburi în aer liber. Un local din Capitală a primit o amendă de 5.000 lei pentru că nu avea dezinfectant suficient. 

Verificările au vizat în special transportul în comun şi activităţile de divertisment.

În total, au fost verificate 4.139 de societăţi comerciale, iar în cazul a 73 de unităţi economice s-a constatat că nu au fost respectate măsurile de reducere a riscului de infecţii.

Poliţişti au dat 19 sancţiuni, în valoare de peste 120.000 de lei, operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite interdicţii sau restricţii. Totodată, au fost aplicate alte 52 de sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii sau restricţii şi 407 amenzi, de aproape 36.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Celor care nu au respectat modul de amenajare a teraselor privind distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese li s-au aplicat 28 de sancţiuni, în valoare de 29.000 de lei.

La Legea 61/1991, au fost aplicate 393 de sancţiuni, de peste 140.000 de lei.

În cadrul acţiunilor, au mai fost aplicate aproximativ 600 de sancţiuni, de aproape 114.000 de lei pentru diferite încălcări ale legii.

În acelaşi context, au fost constatate 9 infracţiuni, una privind conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolui, 6 la Legea nr. 84/1998 privind punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, una privind conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar la Legea 86/2006, privind infracţiunea de contrabandă.

În Arad, poliţiştii au găsit la o terasă un plus de 200 de lei în casa de marcat fiscală, suma care a fost confiscată, iar societatea comercială a fost sancţionată cu 20.000 de lei.

În urma controlului la o societate comercială din Dolj, s-a constatat că nu ar fi fost întocmite note de recepţie şi au fost constatate diferenţe pentru produse deja comercializate, în valoare de 757 de lei, fiind aplicată o sancţiune contravenţională, de 20.000 de lei şi confiscată contravaloarea facturii nerecepţionate la punctul de lucru.

În Capitală, reprezentanţii unui local din sectorul 2 au fost amendaţi cu 5.000 de lei pentru insuficienţa produselor biocide.

Totodată, reprezentanţii unui punct de lucru din sector 2 au fost sancţionaţi cu amendă de 3.000 lei, pentru nerespectarea normelor igienico sanitare.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.