Eveniment

PNRR: 4,6 mld. de euro pentru irigaţii, dezvoltarea reţelei de apă, canalizare şi gaze, dar niciun cuvânt despre conectarea gospodăriilor la reţeaua de gaze. Lungimea conductelor de gaz din România a crescut în 2019 cu 874 km şi a ajuns la 42.300 km, la mai puţin de jumătate faţă de cât are Ungaria

PNRR: 4,6 mld. de euro pentru irigaţii, dezvoltarea...

Autor: Răzvan Botea

31.03.2021, 08:05 444

Propunerea de alocare din PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezi­lienţă) pentru reţeaua de apă şi canalizare, sisteme de irigaţii şi dezvoltarea reţelei de gaze ar fi, în total, de 4,6 mld. de euro. Din aceştia, 4 mld. de euro merg către reţeaua de apă, canalizare şi sisteme de irigaţii. Din document nu reiese clar ce sume vor merge în reţeaua de apă şi canalizare şi ce sume în sistemele de irigaţii, o infrastructură esenţială într-o situaţie precum cea din 2020, când agricultura a scăzut cu 30% din cauza secetei.

Pentru dezvoltarea reţelei de gaze se propune o alocare de 600 mil. de euro, însă nu se menţionează niciun proiect sau ţintă de conectare a gospodăriilor la reţeaua de gaze.

„S-a început cu promisiunile guvernului că vor începe invesţiii masive în dezvoltarea reţelei de gaze. Ele urmau să se concretizeze în planurile de finanţare la nivel european şi acum a apărut acest proiect în care nu se mai vorbeşte de modalităţile de finanţare pentru extinderea reţelei“, remarcă Mircea Bica, CEO al Nova Power & Gas, companie de distribuţie şi furnizare de gaze naturale şi energie electrică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO