Eveniment

PNL vrea să elimine obligativitatea de a completa formulare statistice. Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului: Eliminăm birocraţia

PNL vrea să elimine obligativitatea de a completa...

Autor: Elena Crangasu, Mediafax

07.02.2020, 18:01 2567

Ionel Dancă, a transmis, vineri, că a discutat cu preşedintele Institutului Naţional de Statistică pentru a „elimina obligativitatea de a completa formulare statistice”, astfel încât să fie trimise între instituţii, fără a mai fi completate de cetăţeni. El a zis că PNL vrea „eliminarea birocraţiei”.

„Eliminăm birocraţia pusă în cârca cetăţeanului şi simplificăm viaţa românilor. De la naşterea unui copil pană la căsătorie şi deces, oamenii sunt obligaţi să completeze tot felul de formulare statistice cu informaţii care există deja la alte instituţii, la evidenţa populaţiei, la spitale sau la autorităţi locale. Am avut astăzi (vineri - n.r) o discuţie aplicată la Cancelaria Prim-Ministrului cu preşedintele INS pentru a elimina obligativitatea oamenilor de a completa aceste formulare statistice şi pentru transmiterea lor între instituţii fără a mai cere cetăţenilor să le completeze”, a scris şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, pe Facebook.

Acesta a spus că instituţiile trebuie să facă schimb de date între ele, fără ca oamenii să mai fie nevoiţi să completeze formulare, astfel, lucrurile vor fi mai simple pentru cetăţeni.

„Vă dau numai un exemplu, de ce trebuie familia unei persoane decedate să completeze un formular statistic la primărie cu datele din certificatul constatator medical şi să înnebunească cu pixul în mână să scrie ceea ce este deja menţionat în certificatul constatator în loc să fie alături de familia îndurerată? Această situaţie absurdă se repetă şi la naşterea unui copil când soţul are atâtea pregătiri de făcut pentru noul copil sau la căsătorie când tinerii căsătoriţi numai grija datelor statistice nu o au în acel moment”, a exemplificat Dancă.

El a adăugat că PNL e „Guvernul liberal care rezolvă problemele oamenilor şi continuăm ceea ce am început acum trei luni, să guvernăm în slujba românilor”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO