Eveniment

PNL revine asupra deciziei de propunere a unui nou premier: Forin Cîţu este propunerea partidului pentru funcţia de prim-ministru dacă se conturează o majoritate parlamentară

PNL revine asupra deciziei de propunere a unui nou...

Autor: Mediafax

08.10.2021, 17:02 2675

Liberalii au revenit vineri în privinţa nominalizării pentru funcţia de premier. Florin Cîţu este varianta PNL doar dacă se conturează o majoritate parlamentară. În caz contrar, PNL nu se va prezenta cu o propunere de premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni.

„Partidul Naţional Liberal a decis în şedinţa Biroului Executiv Naţional de azi, că în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL, pentru funcţia de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîţu, prim-ministrul interimar, preşedintele PNL”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în eventualitatea în care nu se conturează o majoritate, decizia conducerii PNL este aceea de a nu se prezenta cu o propunere de premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni.

„Biroul Executiv Naţional al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier. Decizia PNL ca premierul nominalizat să fie preşedintele partidului, Florin Cîţu, nu se modifică”, conchide comunicarea PNL.

Partidul Naţional Liberal a decis în şedinţa Biroului Executiv Naţional, de joi seara, ca nominalizarea PNL, pentru funcţia de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîţu, prim-ministrul interimar, preşedintele PNL.

Decizia a fost luată în unanimitate.

Delegaţia care va reprezenta PNL la consultările convocate de preşedintele României este formată din preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi prim-vicepresedinţii Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO