Eveniment

Planuri de reindustrializare

17.04.2003, 00:00 13

Ministerul Industriei si Resurselor va propune Guvernului, in perioada imediat urmatoare, un proiect privind strategia de reindustrializare a Romaniei, a declarat, ieri, Dan Ioan Popescu, ministrul de resort.
El a aratat ca strategia va include proiecte concrete pentru promovarea ramurilor si a segmentelor care asigura valoare adaugata mare, precum si programe de dezvoltare industriala cu precadere in regiunile cu probleme legate de ocuparea fortei de munca.
O alta problema abordata in proiectul MIR, care va fi dezbatut cu reprezentantii sectoarelor si ai institutiilor implicate, vizeaza crearea unui sistem industrial  deschis si flexibil si valorificarea eficienta a resurselor umane si materiale.
Ministrul a adagat ca se impune, de asemenea, dezvoltarea industriei de reciclare a deseurilor si de inlocuiere a resurselor primare, iar producatorii interni trebuie sa fie mai bine protejati de concurenta neloiala.
Reprezentantii patronatelor au aratat ca o serie de decizii ale Guvernului au o influenta negativa asupra industriei.
"Daca punem Executivul sub microscopul oamenilor de afaceri, constatam ca exista anumite fisuri, o necorelare intre initiativele luate pe de o parte si alta a Guvernului", a spus Mihai Ionescu, presedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Inmportatorilor din Romania. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO