Eveniment

Plângerea lui Boureanu contra poliţiştilor, clasată. Agenţii au acţionat în legitimă apărare

Plângerea lui Boureanu contra poliţiştilor, clasată....

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

02.04.2018, 17:35 120

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au clasat dosarul privind plângerea fostului deputat Cristian Boureanu, depusă de către acesta împotriva poliţiştilor care l-ar fi lovit anul trecut. În urma acestui incident, C. Boureanu e judecat pentru ultraj.

Plângerea fostului deputat Cristian Boureanu, depusă împotriva poliţiştilor implicaţi în incidentul de anul trecut, a fost clasată, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Dosarul a fost clasat pentru că poliţiştul care l-a lovit pe Boureanu a acţionat în legitimă apărare şi nu i se poate imputa acuzaţia de abuz în serviciu.

Pe 20 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-au trimis în judecată pe Cristian Boureanu, acuzat că a agresat un poliţist rutier, şi pe iubita sa, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă.

Pe 9 iunie 2017, în jurul orelor 01:30, maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piaţa Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de poliţie rutieră.

Procurorii susţin în rechizitoriu că acesta "s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO