Eveniment

Pilotul Adrian Iovan şi studenta din avionul care s-a prăbuşit au murit, copilotul este în stare gravă. De ce au găsit autorităţile atât de târziu avionul?

Pilotul Adrian Iovan şi studenta din avionul care s-a...

Autor: Gândul

21.01.2014, 10:38 2594

O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt de la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, a aterizat forţat într-o pădure dintr-o zonă muntoasă, pe un drum forestier între judeţele Alba şi Cluj, mai exact lângă Beliş. În accident, pilotul Adrian Iovan şi-a pierdut viaţa, el fiind încarcerat în carlinga avionului. O asistentă medicală, studentă la Medicină Militară, a murit de asemenea, după ce a intrat în stop-cardio respirator, iar medicii SMURD nu au mai putut să o resusciteze. Copilotul avionului este în stare foarte gravă.

În condiţiile în care avionul a aterizat forţat în jurul orei 16.00, iar primii salvatori - pădurari şi localnici, au ajuns la epavă cu aproximativ 6 ore mai târziu, se ridică o întrebare: De ce autorităţile au reuşit să ajungă la epavă de abia după şase ore? Un prim răspuns a fost oferit de şeful Salvamont Sibiu: pe munte, de multe ori metoda localizării prin triangulaţie nu funcţionează, din cauza semnalului telefonic foarte slab.

Victor Zota, şeful Agenţiei de Transplant: “E inadmisibil că i-au descoperit ATÂT DE TÂRZIU. Dacă îl găseau mai devreme, Iovan era în viaţă”. Reacţia lui Arafat

Ce s-a întâmplat

Unul dintre medicii răniţi în accident a declarat că pilotul a încercat să degivreze avionul, moment în care aparatul a început să piardă din altitudine.

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO