Eveniment

Pieţele europene reacţionează la noua tulpină de Coronavirus. Indicii bursieri au scăzut uşor marţi

Pieţele europene reacţionează la noua tulpină de...

Autor: Dorin Oancea

30.11.2021, 11:22 33

Acţiunile europenen au scăzut marţi, pe fondul unor noi temeri legate de varianta omicron şi de vaccinuri.Indicele pan-european Stoxx 600 a scăzut cu 1,2%, iar sectorul auto a coborât cu 1,6%, în timp ce toate sectoarele şi principalele burse au alunecat în teritoriu negativ, conform CNBC.

Contractele futures ale acţiunilor americane şi-au inversat, de asemenea, brusc, cursul, după ce au crescut în cursul nopţii, în timp ce pieţele din Asia-Pacific erau în mare parte în scădere până la închidere, investitorii reevaluând riscurile asociate cu noua variantă.

Reversul a venit după ce directorul general al Moderna, Stephane Bancel, a declarat pentru Financial Times că se aşteaptă ca vaccinurile existente să fie mai puţin eficiente împotriva noii variante. Bancel a declarat luni pentru CNBC că ar putea dura luni de zile pentru a dezvolta şi livra un vaccin specific Omicron.

Acţiunile europene şi americane au avut luni o tentativă de revenire după panica de vinerea trecută, deoarece îngrijorările legate de varianta Omicron recent descoperită păreau să se atenueze.

În SUA, acţiunile au primit un impuls important după ce preşedintele american Joe Biden a declarat că în prezent nu se mai pune problema închiderii ca răspuns la Omicron şi că nu vor exista noi restricţii de călătorie.

Simptomele Covid legate de varianta Omicron au fost descrise ca fiind "extrem de uşoare" de către medicul sud-african care a depistat prima dată noua tulpină. Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat luni că varianta omicron este posibil să se răspândească în continuare şi reprezintă un risc global "foarte ridicat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO